Zelfstandige (zorg)appartementen

Zelfstandige (zorg)appartementen

Langer genieten van het leven en ’t liefst zo zelfstandig mogelijk, wie wil dat nou niet? Dan kunt u op Wilgaerden rekenen. Met zorg en ondersteuning op maat. Veilig, comfortabel en zelfstandig in een huurappartement. Met de nabijheid van het wijkzorgteam en, op sommige locaties, faciliteiten van een woonzorgcentrum. Met zorg die prettig leven een stukje aangenamer maakt. Wij regelen de zorg, de rest regelt u zelf.

Zorg en verpleging op elk moment van de dag

De medewerkers van onze wijkzorgteams staan 24 uur per dag voor u klaar met de professionele verzorging, verpleging of begeleiding die u nodig heeft. Ook ’s nachts en in het weekend. Onze medewerkers luisteren naar u en komen zoveel mogelijk op afgesproken tijden bij u. Natuurlijk zijn zij er ook als u onverwacht dringend hulp nodig heeft. We werken met kleine teams, zodat u zoveel mogelijk een vertrouwd gezicht ziet.

Breed inzetbaar

Onze teams kunnen u onder andere helpen met het huishouden, uw persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding. Daarnaast geven zij adviezen en voorlichting om uw gezondheid en zelfstandigheid zolang mogelijk te behouden. Ze werken daarbij nauw samen met andere zorgverleners en welzijnsorganisaties. U blijft zelf verantwoordelijk voor het wonen. Heel zelfstandig dus, en toch de veiligheid om zorg en ondersteuning van ons te krijgen.

Veilig en zelfstandig

De (zorg) appartementen zijn gebaseerd op het scheiden van wonen en zorg. U betaalt huur en servicekosten voor het wonen. Het overgrote deel van de appartementen wordt verhuurd door woningcorporaties. Voor de verhuur van de appartementen kunt u terecht bij onze cliëntadviseurs die u de juiste weg wijzen via 088 0451060. Ook kunt u zich alvast inschrijven in 1 van onze aanleunwoningen via dit inschrijfformulier.

Meer informatie

Samen overleggen we over uw zorgvraag. Wat kunt u nog zelf en welke taken kan uw familie of mantelzorger oppakken? Onze medewerkers proberen zich zo goed mogelijk in u in te leven. Wat vindt u belangrijk en prettig? Daar stemmen wij onze zorg zo goed mogelijk op af. Want u bepaalt hoe u wilt leven. In het zorgleefplan, dat we opstellen, leggen we alle gemaakte afspraken vast. Wilt u meer weten over onze diensten, dan kunt u contact opnemen met onze medewerkers van zorgbemiddeling

Klik hier om meer informatie aan te vragen. 

Onze locaties

We bieden bij onderstaande locaties zelfstandige (zorg) appartementen. Kijk per locatie om de voorzieningen en andere details te bekijken.

 

Wij geven zorg op de volgende locaties:

Avondlicht Hoorn

Avondlicht is een groot en modern woonzorgcentrum in een parkachtige omgeving op minder dan een kilometer afstand van het overdekte winkelcentrum 'De Huesmolen'. En op twee kilometer afstand van de binnenstad van Hoorn.

De Bosman Venhuizen

De Bosman ligt midden in een woonwijk in Venhuizen, landelijk gelegen en vlakbij het IJsselmeer. Op loopafstand vindt u winkels en een postkantoor.

Brinkpark Blokker

Dit zelfstandig wooncomplex ligt in het centrum van Blokker op korte afstand van een klein winkelcentrum. U woont hier geheel zelfstandig en kunt ondersteuning krijgen van ons wijkzorgteam.

De Horstenburgh Obdam

Woonzorgcentrum De Horstenburgh ligt in het centrum van Obdam. Landelijk wonen, met allerlei voorzieningen in huis of om de hoek.

De Rustenburcht Ursem

Woonzorgcentrum de Rustenburcht ligt in het hart van Ursem en maakt actief deel uit van de kleine dorpsgemeenschap. Gezellige activiteiten en de zorg die u nodig heeft.

De Wilgenhof Wervershoof

Verpleeghuis de Wilgenhof ligt in het centrum van Wervershoof, nabij het IJsselmeer en op een kleine 800 meter van het winkelcentrum. Het is een kleinschalig woonproject voor ouderen met dementie waarbij familieparticipatie een belangrijke rol speelt.

Herfstzon Enkhuizen

Zelfstandig en beschermd wonen in een wooncomplex in het centrum van Enkhuizen. Het voelt veilig en vertrouwd waarbij u gebruik kunt maken van de diensten van het wijkzorgteam.  

Het Noorderlandhuis Hoogkarspel

Het Noorderlandhuis ligt in het centrum van Hoogkarspel. Aansluitend aan het woonzorgcentrum vindt u aanleunwoningen en daarnaast de ruime appartementen in 'Om de Noord'.

Hollandse cirkel Zwaag

In de wijk Bangert Oosterpolder is dit zelfstandig wooncomplex gebouwd, boven de supermarkt en andere winkels. U houdt zelf de regie op wonen en kunt gebruikmaken van de diensten van ons wijkzorgteam.

Perelaar Zwaag

Zelfstandig wonen in Zwaag, het veilige gevoel van een wooncomplex, een restaurant om te eten en het wijkzorgteam van Wilgaerden. Bij de Perelaar kiest u voor zelfstandigheid gecombineerd met wat extraatjes.

Rozenstaete De Goorn

De regie houden op uw leven doet u vanuit dit zelfstandig wooncomplex in de Goorn. Daarbij kunt u zorg en ondersteuning krijgen van ons wijkzorgteam.

Vijverstate Avenhorn

In Avenhorn, nabij winkelcentrum Vijverhof staat dit bruisende zelfstandig wooncomplex Vijverstate. Er vinden regelmatig activiteiten plaats door en voor de bewoners. U kunt gebruik maken van de diensten van ons wijkzorgteam.

Westerhaven Hoorn

Woonzorgcomplex Westerhaven ligt in het oude centrum van Hoorn. Dichtbij de haven en direct aan de Hoornse Hop. Schouwburg 'Het Park'  en het bruisende centrum liggen nagenoeg om de hoek.

Westerhof Enkhuizen

In het midden van het historische centrum van Enkhuizen vindt u woonzorgcentrum Westerhof. Op loopafstand zijn allerlei voorzieningen zoals winkels, terrasjes en musea. Ook kunt u in de prachtige omgeving heerlijk wandelen en fietsen. 

Zandhove Spanbroek

De regie houden op uw leven doet u vanuit dit zelfstandig wooncomplex in Spanbroek. Daarbij kunt u zorg en ondersteuning krijgen van ons wijkzorgteam.

Weidehof Spanbroek

Verpleeghuis Weidehof (met aanliggende zelfstandige appartementen) ligt midden in de gezellige wijk Heerenweide in Spanbroek. Het verpleeghuis is een kleinschalig woonproject voor ouderen met dementie. In de aanliggende appartementen kan men zelfstandig wonen met ondersteuning van ons wijkzorgteam.

X

Keuzehulp

Onze keuzehulp helpt u door middel van een aantal vragen de juiste ondersteuning te vinden. Kies welk antwoord voor u van toepassing is en kom uit bij de juiste ondersteuning.

Waar kunnen wij u mee helpen?