Westerhaven Hoorn

Westerhaven ligt in het oude centrum van Hoorn. Dichtbij de haven en direct aan de Hoornse Hop. Schouwburg 'Het Park'  en het bruisende centrum liggen nagenoeg om de hoek. In het centrum zijn veel gezellige winkeltjes en drink- en eettentjes. Op zaterdag is het centrum extra gezellig, omdat dan de marktkooplieden hun waren uitstallen. We bieden zorg en ondersteuning aan ongeveer 230 cliënten. In Westerhaven bieden we 2 typen zorg:

Zorg en ondersteuning
Wanneer thuis wonen écht niet meer gaat, omdat er onveilige situaties ontstaan, bent u in ons woonzorgcentrum aan het juiste adres. U kunt in Westerhaven gebruik maken van wonen met 24 uurs zorg. Wij regelen het wonen en de zorg. De huisarts is verantwoordelijk voor eventuele behandelingen. Mocht er iets met u gebeuren, dan zijn we snel bij u. Wij hebben in huis veel voorzieningen waar u gebruik van kunt maken.

Beschermd zelfstandig wonen
De veiligheid van wonen in een complex, met een aantal voorzieningen in de buurt en zorg op afspraak. Naast het woonzorgcentrum liggen de aanleunwoningen Het bestaat uit seniorenappartementen. In de aanleunwoningen kunt u zorg krijgen van ons wijkzorgteam. Deze woningen worden verhuurd door woningcorporatie Intermaris. U houdt dus zelf de regie op wonen. De bewoners kunnen tegen een geringe vergoeding gebruikmaken van de voorzieningen bij Westerhaven.

Huiselijk
Wonen in Westerhaven is wonen zoals thuis. We willen dan ook zoveel mogelijk dat mensen bij elkaar kunnen blijven wonen, Westerhaven heeft één- en tweepersoons appartementen.

 

Nabij bruisend centrum

Veel voorzieningen in huis

Uitzicht over het IJsselmeer

 

Aanvullende informatie:

Voorzieningen
Restaurant
Activiteit
Kerkdienst

In Westerhaven zijn diverse voorzieningen. Er is onder andere een restaurant, bibliotheek, fitnessruimte en een winkelkast voor de boodschappen voor de eerste levensbehoefte. Ook kunt u een beroep doen op de fysiotherapeut, kapper of pedicure. U kunt uw was door Westerhaven laten doen, maar er is ook een wasserette en droger in de locatie aanwezig. De receptie is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. In het weekend van 8.30 tot 21.00 uur.

Het restaurant van Westerhaven biedt een fantastisch uitzicht over het Hoornse Hop. Drie keer per week is er een ontbijtbuffet en dagelijks een (warme) maaltijd. U kunt ook koelverse maaltijden kopen die u later thuis kunt opwarmen. Er is een service om tegen betaling uw verjaardag of jubileum in de multifunctionele ruimte of het restaurant te laten verzorgen. Vraagt u gerust eens vrijblijvend naar de mogelijkheden.  

(Warme) maaltijd

Er is keuze uit verschillende menu’s, bestaande uit een voor-, hoofd- en nagerecht. Er wordt rekening gehouden met de verschillende seizoenen en de maaltijden worden bereid met verse streekproducten. Elke dag bent u tussen 12.00 en 13.30 uur en 17.00 tot 18.30 uur van harte welkom. De prijs van een driegangenmenu is € 8,-. U kunt betalen met uw pinpas of een activiteitenkaart/maaltijdbonnen kopen bij de receptie. Reserveren is alleen voor de avond nodig. Ook als u niet bij ons woont bent u van harte welkom.

Openingstijden

  • Het restaurant is zeven dagen per week geopend van 9.00 tot 19.30 uur. Vanaf 11.00 uur is een medewerker of vrijwilliger aanwezig.
  • U kunt de maaltijden gebruiken tussen 12.00 en 13.30 uur en tussen 17.00 tot 18.30 uur.

In Westerhaven wordt veel georganiseerd. Denkt u bijvoorbeeld aan kienen, gymnastiek, zang, biljarten, modeshows, filmvoorstellingen, koffieconcerten, muziekmiddagen en -avonden en gezellige themadiners. Bijzonder zijn de drukbezochte vrouwengespreksgroepen en de mannensoos.
Daarnaast organiseert Stichting Muziek in Huis regelmatig kamermuziekconcerten. 

Wilt u meer weten over het activiteitenaanbod, neemt u dan gerust contact met ons op of stap geheel vrijblijvend eens bij ons binnen. Het zal u verrassen hoe gezellig het kan zijn.  

Elke vrijdagochtend is er tussen van 09.45 tot 10.45 uur een oecumenische kerkdienst in het restaurant.

Chat Bel mij terug
X

Keuzehulp

Onze keuzehulp helpt u door middel van een aantal vragen de juiste ondersteuning te vinden. Kies welk antwoord voor u van toepassing is en kom uit bij de juiste ondersteuning.

Waar kunnen wij u mee helpen?