De Wilgenhof Wervershoof

De Wilgenhof ligt in het centrum van Wervershoof, nabij het IJsselmeer en op een kleine 800 meter van het winkelcentrum. Het is een kleinschalig woonproject voor ouderen met dementie waarbij familieparticipatie een belangrijke rol speelt. Wij bieden zorg en ondersteuning aan iets meer dan 50 cliënten. Zowel in de thuissituatie als aan mensen die bij ons wonen.

Zorg met behandeling
Indien u veel zorg nodig heeft door een chronische ziekte of dementie, kunnen wij u passende ondersteuning bieden. Dat betekent dat we  u 24 uur zorg met behandeling kunnen bieden, aangepast naar uw wensen. Ons verpleegkundig specialist is daarbij regiebehandelaar en zorgt voor een centrale regie op behandeling, verzorging en medicatie. Wij dragen zorg voor het wonen en de zorg. Het woonproject bestaat uit vierentwintig wooneenheden. Ze wonen zo ‘gewoon’ mogelijk in kleine groepjes van acht personen. Samen beschikken ze over een gemeenschappelijke huiskamer en keuken. 

Beschermd zelfstandig wonen
Op de bovenste verdieping en naast het woonzorgcentrum liggen aanleunwoningen en appartementen. In deze woningen kunt u zorg krijgen van ons wijkzorgteam, dat ook aan zelfstandig wonenden buiten het woonzorgcentrum thuiszorg levert. De woningen  worden verhuurd door woningcorporatie het Grootslag. U houdt dus zelf de regie op wonen. De bewoners kunnen tegen een geringe vergoeding gebruikmaken van de voorzieningen bij de Wilgenhof.

Partnerappartementen
De 12 huurappartementen op de bovenste verdieping zijn bestemd voor ouderen met een zorgindicatie of voor de partners van ouderen die gebruik maken van één van de drie woonprojecten voor ouderen met dementie. Zo kan een echtpaar toch dicht bij elkaar blijven. 

Kleinschalig wonen

Gespecialiseerd in dementie

Eén & tweepersoonskamers

 

De Wilskracht 26
1693DR Wervershoof Contact opnemen Informatie aanvragen

Aanvullende informatie:

Activiteiten

Er is een groot aanbod van activiteiten waaronder kienen, zingen, gymnastiek, modeshows, filmvoorstellingen, koffieconcerten, muziekavonden. Daarnaast heeft De Wilgenhof een interactieve tovertafel voor ouderen met dementie. Bekijk hier het filmpje van de tovertafel.

Fitness *           dinsdagmorgen             09.00 uur – 12.00 uur

Kerkviering       1e dinsdagmiddag vd maand 16.00 uur

Koffieochtend   woensdagochtend om de week. v.a. 10.00 uur

Bingo              4e woensdagmiddag vd maand         14.30 uur 

Handwerk         vrijdagmiddag              13.30 uur – 17.00 uur

Buffetavond**   vrijdagavond (2x p maand)              17.30 uur                  

Gevarieerde activiteit       zondag          vanaf 15.00 uur (1 x per maand)

 

*opgave bij sport service West-Friesland, aanwezig di morgen

**opgave is gewenst via Locatie Westerhof

Chat Bel mij terug
X

Keuzehulp

Onze keuzehulp helpt u door middel van een aantal vragen de juiste ondersteuning te vinden. Kies welk antwoord voor u van toepassing is en kom uit bij de juiste ondersteuning.

Waar kunnen wij u mee helpen?