Het Noorderlandhuis Hoogkarspel

Het Noorderlandhuis ligt in het centrum van Hoogkarspel. Aansluitend aan het woonzorgcentrum vindt u aanleunwoningen en daarnaast de ruime appartementen in 'Om de Noord'. Wij bieden zorg en ondersteuning aan ongeveer 137 cliënten. Zowel in de thuissituatie als aan mensen die bij ons wonen. In het Noorderlandhuis bieden we 2 typen zorg:

Zorg en ondersteuning 
Wanneer thuis wonen écht niet meer gaat, omdat er onveilige situaties ontstaan, kunt u in het Noorderlandhuis gebruik maken van wonen met 24 uurs zorg. Wij regelen het wonen en de zorg. De huisarts is verantwoordelijk voor eventuele behandelingen. Mocht er iets met u gebeuren, dan zijn we snel bij u. In het Noorderlandhuis is een restaurant, bibliotheek en kapsalon. Het gebouw beschikt over twee liften. De dagbesteding biedt de bewoners een gevarieerde daginvulling en de mogelijkheid om hun netwerk van vrienden en bekenden uit te bouwen. 

Beschermd zelfstandig wonen
Naast het woonzorgcentrum liggen de aanleunwoningen. In deze woningen kunt u zorg krijgen van ons wijkzorgteam, dat ook aan zelfstandig wonenden buiten het woonzorgcentrum thuiszorg levert. De woningen  worden verhuurd door woningcorporatie het Grootslag. U houdt dus zelf de regie op wonen. De bewoners kunnen tegen een geringe vergoeding gebruikmaken van de voorzieningen bij het Noorderlandhuis.

Huiselijk
Wonen in het Noorderlandhuis is wonen zoals thuis. Huisdieren zijn bij ons dan ook van harte welkom. Het woonzorgcentrum ligt in het hart van Hoogkarspel en is het beste per auto of openbaar vervoer (trein) te bereiken.

Aangrenzend aan het woonzorgcentrum is een winkelcentrum met een postkantoor en winkels voor de dagelijkse boodschappen. De bibliotheek is op ongeveer 400 m afstand. De bibliotheek komt eens in de twee weken op de dinsdag naar Het Noorderlandhuis toe.

Naast winkelcentrum

Treinstation nabij

 

Raadhuisplein 92
1616AX Hoogkarspel Contact opnemen Informatie aanvragen

Sfeerimpressie

Aanvullende informatie:

Om de Noord
Restaurant
Activiteiten
Kerkdienst

Naast Het Noorderlandhuis staat het complex 'Om de Noord' waar we thuiszorg bieden. Het zijn ruime appartementen voor senioren en mensen met een lichamelijke beperking. In de appartementen is personenalarmering aanwezig waar bewoners tegen betaling gebruik van kunnen maken. In het complex vindt u op de begane grond diverse zorgvoorzieningen zoals een huisarts, apotheek en tandarts.

Het restaurant Oôs Stekkie is alle dagen van de week vanaf 10.00 uur geopend. Zowel voor bewoners van Het Noorderlandhuis als voor mensen uit de wijk. Tussen 12.30 en 13.30 uur wordt de warme maaltijd met verse streekproducten geserveerd. U kunt kiezen uit verschillende menu’s, bestaande uit een voor-,  hoofd-, en nagerecht. De prijs van het diner is € 8,-.  U kunt betalen met uw pinpas. Omdat de kok het fijn vindt om te weten op hoeveel gasten hij kan rekenen, vragen we aan onze gasten om zich voor 09.00 uur ’s telefonisch aan te melden: t (0228) - 56 16 44.

Het Noorderlandhuis heeft drie huiskamers waar voor de bewoners activiteiten worden georganiseerd. Er is een uitgebreid en afwisselend aanbod met o.a. kienen, zang, bloemschikken, gymnastiek, modeshows, filmvoorstellingen en muziekavonden.

Iedere donderdagochtend is er een katholieke of oecumenische kerkdienst in het restaurant.

Chat Bel mij terug
X

Keuzehulp

Onze keuzehulp helpt u door middel van een aantal vragen de juiste ondersteuning te vinden. Kies welk antwoord voor u van toepassing is en kom uit bij de juiste ondersteuning.

Waar kunnen wij u mee helpen?