Westerhof Enkhuizen

In het midden van het historische centrum van Enkhuizen vindt u woonzorgcentrum Westerhof. Op loopafstand zijn allerlei voorzieningen zoals winkels, terrasjes en musea. Ook kunt u in de prachtige omgeving heerlijk wandelen en fietsen. We bieden zorg en ondersteuning aan ongeveer 40 cliënten. In Westerhof bieden we 2 typen zorg:

Zorg en ondersteuning
Wanneer thuis wonen écht niet meer gaat, omdat er onveilige situaties ontstaan, bent u in ons woonzorgcentrum aan het juiste adres. U kunt in Westerhof gebruik maken van wonen met 24 uurs zorg. Wij regelen het wonen en de zorg. De huisarts is verantwoordelijk voor eventuele behandelingen. Mocht er iets met u gebeuren, dan zijn we snel bij u. Wij hebben in huis veel voorzieningen waar u gebruik van kunt maken.

Beschermd zelfstandig wonen
De veiligheid van wonen in een complex, met een aantal voorzieningen in de buurt en zorg op afspraak. Naast het woonzorgcentrum liggen de aanleunwoningen. In de aanleunwoningen kunt u zorg krijgen van ons wijkzorgteam. Deze woningen worden verhuurd door Woonzorg Nederland. U houdt dus zelf de regie op wonen. De bewoners kunnen tegen een geringe vergoeding gebruikmaken van de voorzieningen bij Westerhof.

Westerhof beschikt over één- en tweepersoonsappartementen. Rond het huis is voldoende parkeergelegenheid en ook het treinstation is op loopafstand.

Eén- & tweepersoonskamers

Nieuwe binnentuin

In centrum Enkhuizen

 

Westerstraat 175
1601AG Enkhuizen Contact opnemen Informatie aanvragen

Aanvullende informatie:

Restaurant
Activiteiten
Gezondheid

In ons restaurant De Senior verzorgen we de broodmaaltijden, de warme maaltijd en de dranken. Ook zorgen we voor fruit en tussendoortjes. Het ontbijt kan worden gebruikt in de huiskamer op de 1e etage door middel van een inloopontbijt. De avondmaaltijd wordt over het algemeen in het appartement genuttigd.

In ons restaurant De Senior bent u dagelijks tussen 12.30 uur en 13.30 uur van harte welkom. Daar kunt u samen met anderen gebruikmaken van de warme maaltijd. Voor het diner heeft u keuze uit verschillende menu’s, bestaande uit een voor-, hoofd- en nagerecht. De prijs van een driegangenmenu is € 8,-. U kunt betalen met pinpas of op rekening. Reserveren wordt op prijs gesteld. Ook als u niet bij ons woont bent u van harte welkom. Als u wilt, kunt u in het restaurant ook uw verjaardag of jubileum vieren. Daarnaast kunt u  tussen 10.30 en 11.30 uur benodigdheden zoals brood en beleg voor het ontbijt of avondeten ophalen uit het restaurant. 

Westerhof heeft een afwisselend activiteitenprogramma. Zo kunt u meedoen met kienen, zangclub, gymnastiek, modeshow, bloemschikken, sjoelen, het voorlezen van de krant, kruiswoordpuzzels oplossen, schilderen en vlotbruggen. Ook worden verschillende bijzondere activiteiten georganiseerd zoals uitstapjes met onze eigen bus en gezellige middagen met zang en muziek in ons restaurant. U kunt ook uw eigen wensen ten aanzien van activiteiten aan de medewerkers van de activiteitenbegeleiding bekend maken. Hiernaast biedt Westerhof een zinvolle dagbesteding in een veilige omgeving. Aandachtspunt is bijvoorbeeld het trainen van het geheugen. Eventueel kan er ook één-op-één begeleiding in de woning van de cliënt worden aangeboden, in de vorm van zorg of ondersteuning. Denk hierbij aan hulp bij het organiseren van de dagelijkse bezigheden of het stimuleren van deelname aan de algemene activiteiten. 

De kapsalon is dinsdag en donderdag geopend. Wilt u fitnessen? In Westerhof staan zowel binnen als buiten in de Stiefeltûn, fitnessapparaten waar u onder begeleiding van een fysiotherapeut gebruik van kunt maken. Ook mensen uit de wijk zijn welkom!

Chat Bel mij terug
X

Keuzehulp

Onze keuzehulp helpt u door middel van een aantal vragen de juiste ondersteuning te vinden. Kies welk antwoord voor u van toepassing is en kom uit bij de juiste ondersteuning.

Waar kunnen wij u mee helpen?