De Rustenburcht Ursem

De Rustenburcht ligt in het hart van Ursem en maakt actief deel uit van de kleine dorpsgemeenschap. Wij bieden zorg en ondersteuning aan ongeveer 80 cliënten.

Wonen, zorg en ondersteuning 
Wanneer thuis wonen écht niet meer gaat, omdat er onveilige situaties ontstaan. Dan kunt u in de Rustenburcht gebruik maken van wonen met 24 uurs zorg. Wij regelen het wonen en de zorg. De huisarts is verantwoordelijk voor eventuele behandelingen. Mocht er iets met u gebeuren, dan zijn we snel bij u. In de Rustenburcht is een recreatieruimte, een restaurant en een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen. De kapper en pedicure komen langs op afspraak. In het restaurant kunt u ook uw verjaardag of jubileum vieren. De receptie is aanwezig op werkdagen. De dagbesteding biedt de bewoners een gevarieerde daginvulling en de mogelijkheid om hun netwerk van vrienden en bekenden uit te bouwen. 

Beschermd zelfstandig wonen
Naast het woonzorgcentrum liggen de aanleunwoningen. In deze woningen kunt u zorg krijgen van ons wijkzorgteam, dat ook aan zelfstandig wonenden buiten het woonzorgcentrum thuiszorg levert. De woningen  worden verhuurd door Woonbedrijf Koggenland. U houdt dus zelf de regie op wonen. De bewoners kunnen tegen een geringe vergoeding gebruikmaken van de voorzieningen bij de Rustenburcht.

 

Huiselijk
Wonen bij de Rustenburcht is wonen zoals thuis. Huisdieren zijn bij ons dan ook van harte welkom. Het woonzorgcentrum ligt in het hart van Ursem en is het beste per auto te bereiken.

 

In het hart van het dorp

Kleinschalig

Recreatieruimte

Aanvullende informatie:

Restaurant
Activiteiten
Kerkdienst

De Rustenburcht heeft een modern en sfeervol restaurant: De Inloop. In De Inloop kunnen u en uw gasten genieten van een warme maaltijd, een lekker bakje koffie, thee of frisdrank. Laat u verrassen en verwennen! U kunt kiezen uit verschillende menu’s met verse streekproducten, bestaande uit een voor-, hoofd- en nagerecht. Het restaurant is zeven dagen per week geopend. Vanaf 10.00 uur bent u welkom voor een vers kopje koffie of thee en vanaf 12.30 uur voor het diner. De broodmaaltijden zijn ’s morgens van 8.30 tot 10.00 uur en ’s avonds van 17.30 – 18.30 uur.

De prijs van een driegangenmenu is € 8,25. U kunt betalen met uw pinpas. Ook als u niet bij ons woont bent u van harte welkom. Reserveren kan via t 072 50 22 894.

Er is een divers (dagbestedings)activiteitenaanbod zoals kienen, zang, biljarten, gymnastiek, modeshows en een praatgroep. Daarnaast bieden wij ook individuele (dagbestedings)activiteiten aan.

Iedere dinsdagochtend vindt er in De Rustenburcht een kerkdienst plaats in het restaurant van 10.00 tot 10.45 uur. Deze wordt voorgegaan door de pastoor, pastorale medewerker, dominee of vrijwilligers vanuit de parochie.

Chat Bel mij terug
X

Keuzehulp

Onze keuzehulp helpt u door middel van een aantal vragen de juiste ondersteuning te vinden. Kies welk antwoord voor u van toepassing is en kom uit bij de juiste ondersteuning.

Waar kunnen wij u mee helpen?