Sint Nicolaas Enkhuizen

Sint Nicolaas is een verpleeghuis voor ouderen met dementie en/of lichamelijke problemen en ligt in het hart van Enkhuizen. U woont bij Sint Nicolaas zoveel mogelijk zoals thuis en u bepaalt zelf wat u gedurende de dag doet. We bieden zorg en ondersteuning aan ongeveer 40 cliënten.

Zorg met behandeling
Indien u veel zorg nodig heeft door een chronische ziekte of dementie, kunnen wij u passende ondersteuning bieden. Dat betekent dat we u 24 uur zorg met behandeling kunnen bieden, aangepast naar uw wensen. Ons verpleegkundig specialist is daarbij regiebehandelaar en zorgt voor een centrale regie op behandeling, verzorging en medicatie. Wij dragen zorg voor het wonen en de zorg. In het Sint Nicolaas wordt er kleinschalig gewoond en er wordt gegeten op de huiskamers. De dagbesteding biedt de bewoners een gevarieerde daginvulling.  Sint Nicolaas heeft ook tweepersoons appartementen, waardoor het mogelijk is dat partners bij elkaar kunnen blijven wonen.

De locatie ligt op 300 m. afstand van de gezellige Westerstraat met veel winkels en het postkantoor. De Westerstraat is van oudsher de belangrijkste straat in Enkhuizen.

Midden in centrum Enkhuizen

Voor mensen met dementie

Kleinschalig

Doelenstraat 2
1601GL Enkhuizen Contact opnemen Informatie aanvragen

Sfeerimpressie

Aanvullende informatie:

Specifieke zorg
Kerkdienst
Activiteiten

Sint Nicolaas levert specifieke zorg voor ouderen met dementie. De familie van de cliënten wordt daarin nauw betrokken. Er zijn drie huiskamers: Botter, Klipper en Tjalk. De cliënten helpen mee bij het bereiden van de maaltijd en de activiteiten daar omheen zoals het tafeldekken, afwassen, enzovoort. Gasten kunnen ook gezellig mee-eten en zijn altijd welkom voor een kopje koffie of thee. 

We hebben een uitgebreid activiteitenprogramma (zoals bingo, bewegen voor ouderen, spelletjes, sjoelen). Op de locatie kan op dinsdag gebruik gemaakt worden van de kapsalon.

Eens per twee weken is er een kerkdienst in de zaal. 

Hoe gezellig kan het zijn om dingen samen te doen. Kletsen bij de koffie, een kaartje leggen, een borreltje drinken of een hapje eten. Helaas is dat ‘samen’ niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommige mensen kunnen dan ook een steuntje in de rug gebruiken om aan activiteiten mee te doen. Aan het aanbod van onze activiteiten zal het niet liggen. En als u graag een activiteit doet die niet op het activiteitenoverzicht staat, praat u er dan eens over met de activiteitenbegeleiders. Wie weet wat er mogelijk is.

In de huiskamers van Sint Nicolaas worden activiteiten aangeboden. Deze activiteiten worden aangekondigd op de schoolborden en de huiskamers en door flyers en posters binnen de locatie.

Chat Bel mij terug
X

Keuzehulp

Onze keuzehulp helpt u door middel van een aantal vragen de juiste ondersteuning te vinden. Kies welk antwoord voor u van toepassing is en kom uit bij de juiste ondersteuning.

Waar kunnen wij u mee helpen?