Uitreiking vrijwilligersspelden

24 september

Op zaterdag 14 september werd het jaarlijkse vrijwilligersfeest georganiseerd door de gemeente Enkhuizen. Tijdens een gezellige avond in de Drommedaris met cabaret, live muziek en een pubquiz werden de jaarlijkse vrijwilligersspelden uitgereikt door burgemeester Eduard van Zuijlen.

Gouden en zilveren speld

Door het college zijn dit jaar aan 5 vrijwilligers gouden en zilveren spelden toegekend. Deze eer komt vrijwilligers toe die respectievelijke 35 en 25 jaar vrijwilligerswerk doen ten behoeve van Enkhuizen en haar inwoners. Mensen die zich voor anderen of de samenleving inzetten zijn onmisbaar. Voor allen was het een verrassing. In het geheim kwamen de familieleden van de vrijwilligers naar het feest om tijdens de uitreiking aanwezig te zijn. Op de vraag hoe houdt u dit zo lang vol zei 1 van de vrijwilligers: “Gewoon omdat het zo leuk is”. Mevrouw Kraker kon vanwege gezondheidsredenen helaas niet op deze avond aanwezig zijn. Afgelopen week ging burgemeester van Zuijlen daarom persoonlijk bij haar langs om de speld uit te reiken.

Gouden speld 2019

De heer Henk Spoelstra

De heer Spoelstra is 42 jaar vrijwilliger geweest bij het Jazzfestival en nu al 5 jaar bij de Drom. Voor de Drom is hij van onschatbare waarde, vooral omdat hij echt alles kan op technisch gebied. De Drom is een hele oude toren die constant in gebruik is en waar dus ook constant kleine veranderingen of reparaties nodig zijn. Henk is er vaak binnen 5 minuten als je hem iets vraagt. Hij weet echt overal een oplossing voor. Daarnaast is hij de initiator van het repaircafé geweest en de drijvende kracht achter dit mooie initiatief. Bij het jazzfestival heeft hij er heel veel jaren voor gezorgd dat de hal omgetoverd werd naar een complete jazzervaring.

Mevrouw Riet Kreuk

Mevrouw Kreuk is 83 jaar en verricht al heel lang vrijwilligerswerk. Ze organiseert voor Wilgaerden en het Sint Nicolaas diverse activiteiten. Zoals samen met haar man van bijna 88 (die ook vrijwilliger is in het Sint Nicolaas) de bingoavonden. Ook heeft ze jaren de katholieke kerk Sint Franciscus schoongemaakt en geholpen bij diensten.

Mevrouw Wil Mazereeuw

Mevrouw Mazereeuw is ruim 35 jaar actief als vrijwilliger bij Wilgaerden, locatie Herfstzon. Daar regelt ze alle activiteiten en zorgt ervoor dat de locatie er netjes uitziet en versierd wordt tijdens de feestdagen. Ze is ook aanspreekpunt voor alle vrijwilligers daar. Mevrouw Mazereeuw heeft jaren in het bestuur van de diaconie van de gereformeerde kerk gezeten en doet al ruim 35 jaar vrijwilligerswerk voor de kerk. Ook deed ze vrijwilligerswerk op basisschool de Mozaiek en als lid van de oudercommissie van het Martinuscollege.

Zilveren speld 2019

Mevrouw Nel Goos

Mevrouw Goos is 28 jaar actief bij Omring de Overvest als vrijwilliger in de winkel en voor de modeshow. Daarnaast gaat ze op huisbezoek bij eenzamen. Voor Wilgearden, locatie Westerhof organiseert ze bingomiddagen en is ze als vrijwilliger aanwezig tijdens de koffieochtenden.

Mevrouw Lenie Kraker

Mevrouw Kraker is 27 jaar betrokken vrijwilliger bij Wilgaerden, locatie Herfstzon. Ze is daar gestart als bestuurslid. Ze organiseert met een andere vrijwilliger alle activiteiten bij Herfstzon. Ze is actief bij het kerkenwerk, bezoekt mensen thuis die bijvoorbeeld ziek zijn. Ook is ze bestuurslid van het Protestant Christelijke Ouderen Bond (PCOB). Op het moment heeft ze pech met haar gezondheid, waardoor het speldje bij haar thuis werd uitgereikt. Dit was een grote verrassing voor haar.

 

Bron: website van de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland

X

Keuzehulp

Onze keuzehulp helpt u door middel van een aantal vragen de juiste ondersteuning te vinden. Kies welk antwoord voor u van toepassing is en kom uit bij de juiste ondersteuning.

Waar kunnen wij u mee helpen?