Ieder mens is mooi!

17 juni

Gewoon jezelf mogen zijn. Thuis, bij familie en vrienden, bij medebewoners of medewerkers. Zonder vooroordelen, zonder pesten of gefluister achter iemands rug. Je thuis en veilig voelen ongeacht huidskleur, afkomst of seksuele geaardheid.

De Roze Loper

Wilgaerden wil dat iedereen zich bij Wilgaerden veilig en thuis voelt. Ook lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen en transgenders (LHBT). We gaan ons daarom inzetten voor het keurmerk De Roze Loper. We starten in Westerhaven, Avondlicht en het Centraal Bureau (ondersteunende diensten). Dat doen we In samenwerking met de gemeente Hoorn (Regenbooggemeente) en met ondersteuning van de Roze 50+ ambassadeurs. Tolerantie, respect en openheid gelden daarbij als vaste waarden.

Om het keurmerk ‘De Roze Loper’ te halen moeten we aan een aantal eisen voldoen. Op de locaties zijn tolerantiescans uitgevoerd. Die scans geven ons praktisch inzicht in hoeverre het aanbod van Wilgaerden aansluit bij de seksuele diversiteit van de LHTB-groep. Eind van de maand vinden audits plaats. Daaruit volgt een rapport met verbeterpunten waar we mee we aan de slag gaan. Na een jaar komt opnieuw een audit om te checken of er voldoende aan de punten is gewerkt (meetmoment).

In het traject ‘De Roze Loper’ gaan we samen werken aan:

 Aandacht voor diversiteit: zichtbaar (LHTB doelgroep)

 Onbekend maakt onbemind: ook bij Wilgaerden wonen (en werken) LHBT cliënten

  Discriminatie tegen gaan LHBT cliënten hebben minder angst om voor hun seksuele voorkeur of genderidentiteit uit te komen.

 Acceptatie en inclusie Vooroordelen tegengaan, bewustzijn ontwikkelen m.b.t. LHBT en een organisatie zijn zonder vooroordelen of discriminatie en waar cliënten graag zorg van ontvangen, willen wonen of werken. Samen werken we aan Zijn wie je bent. Gewoon omdat ieder mens mooi is. We houden u op de hoogte van activiteiten en bijeenkomsten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over ‘De Roze Loper’? Stuur dan een e-mail naar het Sociaal Maatschappelijk Team: smt@wilgaerden.nl.

Chat Bel mij terug
X

Keuzehulp

Onze keuzehulp helpt u door middel van een aantal vragen de juiste ondersteuning te vinden. Kies welk antwoord voor u van toepassing is en kom uit bij de juiste ondersteuning.

Waar kunnen wij u mee helpen?