Europese Dag van de Logopedie benadrukt samenwerking met andere zorgprofessionals en naasten

06 maart

Op 6 maart is het weer de Europese Dag van de Logopedie, een dag waarop we het vak logopedie onder de aandacht brengen. Dit jaar is het thema: Samenwerking met andere zorgprofessionals en naasten. Een thema waar ook ons team logopedisten zich voor inzet. 

Multidisciplinaire teams

Collega Ine (logopedist bij ons label Logisch!): "Ons vakgebied is continu in ontwikkeling. Wij hebben brede kennis en ervaring, omdat wij hulp bieden aan iedereen van nul tot honderd jaar vanuit één van onze behandellocaties in West-Friesland. Onder andere in de ouderenzorg maken we nu ook stappen, samen binnen een multidisciplinair team. Een mooi voorbeeld daarvan is de samenwerking met de verpleegkundig specialisten op de behandel-locatie Sint Nicolaas in Enkhuizen. Maar ik heb onlangs ook samen met een ouder en betrokken disciplines een cliënt mogen begeleiden om veilig te blijven eten."

"Alle personen én collega's in de directe omgeving van een cliënt hebben een belangrijke signaleringsfunctie. Wij kunnen op aanvraag ondersteunen, scholen en coachen. Vaak denken we bij logopedie voornamelijk aan praten, eten en drinken. Maar we doen nog veel meer. Bijvoorbeeld scholing aan teams vanuit de hulpvraag van een cliënt. Dan geven we inzichten in de manier waarop collega's contact kunnen maken met de cliënt of bieden hulp bij communiceren."

X

Keuzehulp

Onze keuzehulp helpt u door middel van een aantal vragen de juiste ondersteuning te vinden. Kies welk antwoord voor u van toepassing is en kom uit bij de juiste ondersteuning.

Waar kunnen wij u mee helpen?