Eerste leerwerkplaats Wilgaerden geopend

11 december

Per 1 september 2019 is de eerste leerwerkplaats geopend van woonzorgcentrum Avondlicht, afdeling Hazelaar. De officiële opening op 11 december laat zien wat er de afgelopen maanden al is bereikt. Want wat deze vorm zo uniek maakt is de één-op-één begeleiding en zelfsturing van de studenten/stagiaires.

De leerwerkplaats biedt enthousiaste studenten/stagiaires die graag willen werken in de zorg de perfecte mogelijkheid om hier ervaring op te doen. De leerlingen en de stagiairs leveren de totale zorg met op de achtergrond de werkbegeleiders. Ze leren van elkaar en met elkaar. Daarbij worden ze coachend begeleid door werkbegeleiders van de afdeling. Zo werken ze toe naar zelfstandig functioneren en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Tijdens hun beroepspraktijkvorming worden de studenten/stagiaires opgeleid op weg naar zelfstandigheid door middel van het uitvoeren van hun beroepspraktijk opdrachten.

De groep studenten/stagiaires bestaan uit deelnemers die de helpende, verzorgende IG of verpleegkundige opleiding volgen. Shiona de Meij en Mira Bakker zijn twee van de tien studenten die in september op de leerwerkplaats zijn begonnen: ‘het leren van vaardigheden staat hier centraal. We geven zelf sturing aan het leerproces en de werkbegeleiders begeleiden waar nodig. Het mooie daaraan is dat we dus zelf een actieve rol hebben in het uitvoeren van de werkzaamheden. Eigen verantwoordelijkheid, initiatieven nemen en zelfstandigheid zijn succesvolle factoren op de leerwerkplaats, maar de nadruk ligt vooral op het leren van en met elkaar.’

Chat Bel mij terug
X

Keuzehulp

Onze keuzehulp helpt u door middel van een aantal vragen de juiste ondersteuning te vinden. Kies welk antwoord voor u van toepassing is en kom uit bij de juiste ondersteuning.

Waar kunnen wij u mee helpen?