Diva Dichtbij voor bewoners van Het Noorderlandhuis

27 mei

Bewoners van Het Noorderlandhuis kunnen binnenkort genieten van een zeer persoonlijk concert. Op 14 juni is er een optreden van een professionele ZANGER/ZANGERES van Stichting Diva Dichtbij. Deze stichting verzorgt intieme muzikale ontmoetingen, speciaal voor langdurig zieken.  

Via het optreden wil Het Noorderlandhuis de bewoners momenten van verlichting en geluk bieden. Dat is ook waar Stichting Diva Dichtbij voor staat. De Diva’s en Divo’s geven bewoners van verpleeghuizen oprechte aandacht. Ze zingen niet vanaf een podium, maar letterlijk en figuurlijk ‘dichtbij’. Dat doen ze in de huiskamers van Het Noorderlandhuis of aan het bed.De sfeer van een optreden van Diva Dichtbij is feestelijk. Tegelijkertijd wordt er bij veel mensen een gevoelige snaar geraakt. De Diva’s en Divo’s geven alle ruimte aan herinneringen die terugkomen. Aan pijn, aan vreugde en verdriet. Vaak kruipen mensen met dementie uit hun schulp en reageren ze verrassend op de zangstem. Ze kunnen weer even ervaren dat ze meer zijn dan hun ziekte. Het repertoire van Diva Dichtbij varieert van prachtige klassieke liederen, aria's, musicalmelodieën tot Nederlandstalige luisternummers. Stichting Diva Dichtbij verzorgt jaarlijks ongeveer 750 optredens, door heel Nederland. Daarmee bereikt de organisatie zo’n 22.000 mensen die afhankelijk zijn van langdurige intensieve zorg.

Dit optreden word mogelijk gemaakt door Stichting Brentano. Stichting Brentano heeft als doel het bevorderen van het welzijn van ouderen en al wat daarmee verband houdt, in de breedste zin van het woord. Brentano heeft geld vrijgemaakt voor kleinschalige muziek- en zangactiviteiten in verpleeg- en verzorgingshuizen. Eén van de activiteitenbegeleiders van Het Noorderlandhuis heeft voor dit optreden onlangs een aanvraag ingediend bij deze stichting.

Voor meer informatie over Stichting Diva Dichtbij:  Stichting Diva Dichtbij: 0314 - 35 92 45. E-mailen kan ook: communicatie@divadichtbij.nl

Chat Bel mij terug
X

Keuzehulp

Onze keuzehulp helpt u door middel van een aantal vragen de juiste ondersteuning te vinden. Kies welk antwoord voor u van toepassing is en kom uit bij de juiste ondersteuning.

Waar kunnen wij u mee helpen?