Als eerste in West-Friesland keurmerk Roze Loper

09 oktober

Ondanks het weer was het vandaag een bijzondere dag. Op locaties Westerhaven en Avondlicht in Hoorn is de plaquette van de Roze Loper (LHTBI) onthuld. Gewoon jezelf mogen zijn. Thuis, bij familie, vrienden, medebewoners en medewerkers. Ongeacht huidskleur, afkomst of seksuele geaardheid. Omdat jezelf kunnen zijn niet vanzelfsprekend is, hebben we o.a. met regenbooggemeente Hoorn samengewerkt aan bewustwording en ruimte voor diversiteit.

Het was een topdag. Met Citytours vertrok het gezelschap naar Westerhaven in het centrum van Hoorn. Wethouder Kholoud al Mobayed en bestuurder Iris van Bennekom hebben daar de officiële handeling verricht: de onthulling van de plaquette. Daarna hebben we gezamenlijk met bewoners in het restaurant koffie gedronken en hebben we genoten van een roze taartje. Vervolgens zijn we teruggekeerd naar Avondlicht waar we na de officiële onthulling hebben genoten van een geweldige lunch.

Ook het Centraal Bureau (ondersteunende diensten) heeft het keurmerk inmiddels aan de gevel hangen.  

Na dit feestelijke moment gaan we verder omdat we vinden dat alle locaties het keurmerk moeten ontvangen. We houden u op de hoogte. Wonen en werken bij Wilgaerden, gewoon jezelf mogen zijn!

In het Noordhollands Dagblad van 11 oktober wordt er nogmaals aandacht besteed aan de Roze Loper.

Chat Bel mij terug
X

Keuzehulp

Onze keuzehulp helpt u door middel van een aantal vragen de juiste ondersteuning te vinden. Kies welk antwoord voor u van toepassing is en kom uit bij de juiste ondersteuning.

Waar kunnen wij u mee helpen?