Plannen nieuwe huisvesting gepresenteerd aan bewoners st. Nicolaas

18 juni

In 2018 hebben Wilgaerden en WelWonen aangekondigd om gezamenlijk de bewoners van woonzorgcentrum st. Nicolaas in Enkhuizen nieuw onderdak te geven. Voorzien was dat dit zou plaatsvinden in de leegstaande Xaveriuskerk. Echter, toen de goedkeuring van het Bisdom voor de verkoop uitbleef, is dit helaas niet gelukt en zijn beide partijen gaan zoeken naar een nieuwe locatie.

Deze locatie is gevonden in het project Reigerweg in Enkhuizen. Bestuurder Iris van Bennekom en projectvoorbereider Gerard van Bergenhenegouwen van Welwonen hebben samen met Inbo Architecten uit Amsterdam deze week de plannen gepresenteerd aan de medewerkers, bewoners en hun familie. De schetsen voor dit ontwerp zijn gebaseerd op kleinschalig wonen met een binnenplaats. Dit sluit aan bij de doelgroep van mensen met dementie. De bedoeling is dat het gebouw de plek gaat worden voor vier kleine woongroepen van circa 9 bewoners. Hoe de invulling van de locatie exact gaat plaatsvinden wordt in projectgroepen met de medewerkers en naasten bepaald. Als de schetsen door de architect tot een plan zijn uitgewerkt, wordt dit in dit najaar aan de gemeente gepresenteerd. Daarna wordt het plan aan de omwonenden getoond. Het oude plan voor een hofje met 17 woningen komt hiermee te vervallen.

Bestuurder Iris van Bennekom is blij: ‘het is heel jammer dat we rondom de Xaveriuskerk de plannen toch moesten veranderen, maar deze nieuwbouw biedt ons weer nieuwe kansen. Een gebouw dat we compleet naar onze eigen wensen in kunnen vullen. Kijkend naar de toekomst biedt dit heel veel perspectieven. Architect Rick Bakker heeft zich goed ingeleefd in het karakter van de plek en van Enkhuizen. De schetsen die hij ons heeft laten zien passen prima in deze omgeving.’

Het oude st. Nicolaas wordt na de verhuizing van de bewoners vervangen. Het is de bedoeling dat hier nieuwbouw gaat plaatsvinden waar WelWonen en Wilgaerden ook weer samen in optrekken.

Chat Bel mij terug
X

Keuzehulp

Onze keuzehulp helpt u door middel van een aantal vragen de juiste ondersteuning te vinden. Kies welk antwoord voor u van toepassing is en kom uit bij de juiste ondersteuning.

Waar kunnen wij u mee helpen?