Verpleging en verzorging

Heeft u persoonlijke verzorging of verpleging nodig? Dan staan onze medewerkers 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor u klaar. Zij denken graag met u mee over de thuiszorg die het beste bij u past.                            

Tijdens de persoonlijke verzorging en verpleging heeft u een vast contactpersoon bij wie u terecht kunt met vragen, wensen en opmerkingen. Uw aanspreekpunt zorgt vanzelfsprekend voor een goede afstemming met andere hulpverleners. 

Wat bieden wij?

Wij ondersteunen u bij onder andere het douchen, aankleden, toiletbezoek, het druppelen van uw ogen, innemen van medicijnen of het in en uit bed gaan. Ook als u verpleging nodig heeft, kunt u een beroep op ons doen. Onze medewerkers kunnen u ook adviseren over aanpassingen in uw woning en het leren omgaan met uw ziekte of beperking.  

Over onze verpleegkundigen

Onze verpleegkundigen zijn breed opgeleid en verrichten ook specialistische handelingen. Denkt u bijvoorbeeld aan wondverzorging, sondevoeding en ondersteuning bij insulinegebruik en bij pijnbestrijding, aanleggen van een infuus en stervensbegeleiding (palliatieve zorg). Zij kunnen ook uw medische vragen beantwoorden en u leren omgaan met uw ziekte of beperking.

Aanvragen verpleging of verzorging

Verpleging en verzorging thuis is onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering. De zorgaanvraag loopt via de (wijk)verpleegkundige. De Consulent wonen en zorg kunt u meer vertellen over de indicatie, kosten en eigen bijdrage.