Tijdelijke opname

Wanneer u ziek bent of moet herstellen van een operatie, dan kan het fijn zijn om gebruik te maken van de Tijdelijke opname bij een woonzorgcentrum van Wilgaerden.

Tijdelijke opname

Tijdens uw verblijf krijgt u alle zorg en ondersteuning die u nodig heeft. Ook kunnen wij u helpen bij de acceptatie en het leren omgaan met uw (tijdelijke) beperking of ziekte. Doel van de tijdelijke opname is dat u na uw herstel weer op een verantwoorde manier veilig naar uw eigen huis kunt terugkeren.

Over uw verblijf

Op zeven locaties kunnen wij u een prettige en veilige tijdelijke omgeving bieden. U krijgt een eigen appartement en u kunt gebruikmaken van alle voorzieningen die de locatie biedt.

Zorg op maat

Wij bieden u uitstekende verzorging en begeleiding op maat, gevarieerde maaltijden en afwisselende activiteiten. We overleggen met u welke ondersteuning u tijdens het verblijf nodig heeft en ook wilt ontvangen. Als u dat wilt, kunt u voor een deel van de zorg uw eigen mantelzorger of zorgverlener inzetten. Hierover maken wij vooraf met u afspraken.

We staan 24 uur per dag, zeven dagen per week graag voor u klaar zodat u weer fit naar uw eigen huis kunt terugkeren.

Verblijfsperiode

Samen met u streven wij ernaar dat u zo snel mogelijk weer naar uw eigen woning kunt terugkeren. 

Respijtzorg

U zorgt vast met veel liefde voor uw dierbare. Maar om dit vol te kunnen houden is het ook nodig om een goede balans te hebben tussen ‘zorgen voor’ en tijd hebben voor uzelf. Dat kan alleen als de zorg op een goede manier wordt overgenomen. Deze vervangende zorg noemen wij ‘Respijtzorg’. U draagt dan in goed overleg uw zorg tijdelijk over aan een ander.  

Locaties

Op zeven locaties bieden wij Tijdelijke opname:

  1. De Rustenburcht in Ursem
  2. De Horstenburgh in Obdam
  3. Zandhove in Spanbroek
  4. Avondlicht in Hoorn
  5. Het Noorderlandhuis in Hoogkarspel
  6. Bosmanstaete in Venhuizen
  7. Westerhof in Enkhuizen

Meer informatie

U kunt contact opnemen met de Consulent wonen en zorg. Zij informeert u graag over de mogelijkheden en helpt u zo nodig met het aanvragen van de indicatie.