Huishoudelijke zorg

 

Wordt u een dagje ouder en merkt u dat het huishouden u steeds zwaarder valt? Misschien dat wij u daar dan een handje bij kunnen helpen. Bijvoorbeeld door u het zwaardere werk uit handen te nemen.

U houdt dan waarschijnlijk meer energie over voor andere dingen in uw leven. Energie die u nodig heeft om zo lang mogelijk comfortabel thuis te kunnen blijven wonen.

Afspraken

Wij maken samen duidelijke afspraken over de werkzaamheden. Deze afspraken leggen we vast en kunnen we op elk gewenst moment ook weer samen aanpassen. U krijgt uw huishoudelijke zorg zoveel mogelijk van één en dezelfde persoon. En als uw vaste hulp een keertje ziek is of op vakantie, dan zorgen wij in overleg met u voor een goede vervanger.

Indicatie noodzakelijk

Voor huishoudelijke zorg heeft u een geldige indicatie nodig. Deze indicatie kunt u aanvragen bij uw gemeente (Wmo). De gemeente gaat dan met u in gesprek om te kijken welke vorm van ondersteuning voor u gewenst is. Zij kijken ook wat uw naaste omgeving hierin voor u kan betekenen.

Eigen bijdrage

U betaalt voor Wmo-zorg vaak een eigen bijdrage. Die bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en uw vermogen en kan per gemeente verschillen. De eigen bijdrage wordt vastgesteld en geïnd door het Centraal Administratiekantoor (CAK). Op de website van het CAK kunt u alvast een berekening maken van uw eigen bijdrage.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor huishoudelijke zorg, dan kunt u contact opnemen met de gemeente waar u woont. De Consulent wonen en zorg kan u ondersteunen bij uw aanvraag c.q. verlenging.

Drechterland
Team Inzet
(0228) 352 352
gemeente@drechterland.nl

Enkhuizen
Stadsteam

(0228) 360 100
m.slijkerman@enkhuizen.nl

Hoorn
1.punthoorn
(0229) 252 200
info@1punthoorn.nl

Koggenland
Zorgteam Koggenland
(0229) 548 370
zorgteam@koggenland.nl

Medemblik
Wijkteam
(0229) 856 000
info@medemblik.nl

Opmeer
Wijkteam
(0226) 363 333
wijkteam@opmeer.nl

Stede Broec
Stichting Welzijn Stede Broec
(0228) 510 111
info@welzijnstedebroec.nl