Activiteiten en dagbesteding

Comfortabel ouder worden is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Misschien krijgt u wat lichamelijke ongemakken, laat uw geheugen u soms in de steek en wordt uw netwerk met vrienden steeds kleiner.

Het lijkt of de dagen hun glans verliezen en elke dag lijkt wel hetzelfde. Misschien dat meedoen aan (individuele) activiteiten dan iets voor u is?

Op een aantal locaties bieden we een afwisselend aanbod. Zowel voor mensen die nog thuis wonen als voor mensen die op een van onze locaties wonen. Vaak horen we dat de drempel om mee te doen hoog was, maar dat het uiteindelijk toch heel gezellig is om weer samen met anderen leuke dingen te doen.

 

Groepsactiviteiten

Bij deze activiteiten staat ontmoeten en een fijne dag hebben voorop. We hebben creatieve activiteiten, we doen aan bewegen, we hebben het over de natuur, over het leven en over alledaagse dingen.

Individuele activiteiten

Niet voor iedereen is het samenzijn in een groep de beste oplossing. Het kan zijn dat u de deur niet meer uit wilt of kunt. Het kan ook zijn dat het beter voor u is om een gepaste activiteit bij u thuis te doen, daarom bieden wij ook individuele dagbestedingsactiviteiten aan.

Indicatie noodzakelijk

Voor het meedoen aan dagbestedingsactiviteiten heeft u een geldige indicatie nodig. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de gemeente van uw woonplaats. Heeft u 24-uur per dag zorg of ondersteuning nodig? De Consulent wonen en zorg kan u bij de indicatieaanvraag adviseren en ondersteunen.

Eigen bijdrage

U betaalt voor Wmo-zorg en Wlz een eigen bijdrage. Deze is afhankelijk van uw inkomen en vermogen en kan per gemeente verschillen. Op de website van het CAK kunt u alvast een berekening maken van uw eigen bijdrage.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over bovenstaande, neemt u dan contact op met de Consulent wonen en zorg.

Overzicht gemeenten

Drechterland
Team Inzet
(0228) 352 352
gemeente@drechterland.nl

Enkhuizen
Stadsteam

(0228) 360 100
m.slijkerman@enkhuizen.nl

Hoorn
1.punthoorn
(0229) 252 200
info@1punthoorn.nl

Koggenland
Zorgteam Koggenland
(0229) 548 370
zorgteam@koggenland.nl

Medemblik
Wijkteam
(0229) 856 000
info@medemblik.nl

Opmeer
Wijkteam
(0226) 363 333
wijkteam@opmeer.nl

Stede Broec
Stichting Welzijn Stede Broec
(0228) 510 111
info@welzijnstedebroec.nl