Thuiszorg

U wilt waarschijnlijk zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Ook als u meer gezondheidsklachten krijgt en meer ondersteuning nodig heeft.

De thuiszorgteams van Wilgaerden bieden u de professionele verzorging, verpleging of begeleiding die u nodig heeft. In een persoonlijk gesprek vertellen wij u graag over de mogelijkheden. Samen brengen wij uw zorgvraag in beeld zodat we goed rekening kunnen houden met uw wensen. Uw eventuele mantelzorger is van harte welkom om bij dit gesprek aanwezig te zijn. Alle afspraken die we maken, leggen we vast in uw persoonlijke zorgdossier.

Overheid

De overheid stimuleert ook dat u zo lang mogelijk verantwoord thuis kunt blijven wonen. Zelfs als u 24 uur per dag zorg nodig heeft, dan kan dit in de meeste gevallen ook bij u thuis worden geregeld door middel van thuiszorg.

Deze 24-uurs zorg is geregeld in de Wet langdurige zorg (Wlz). U heeft dan de keuze om uw zorg door één organisatie te laten leveren. We noemen dat een Volledig pakket thuis (Vpt), maar u kunt ook van wisselende zorgaanbieders gebruikmaken. Dat heet een Modulair pakket thuis (Mpt). Als thuis wonen niet langer veilig is, dan is wonen bij Wilgaerden een goede optie.

Meer informatie

De Consulent wonen en zorg vertelt u graag meer over de verschillende mogelijkheden.