Bij ons wonen met zorg

U woont nog thuis, maar u merkt dat de dingen niet meer zo vanzelfsprekend gaan als vroeger. Het huishouden valt u zwaarder en ook bij het douchen en aankleden heeft u steeds meer ondersteuning nodig. Misschien denkt u vaker na over een woning met meer veiligheid en gemak?

Op zestien locaties in West-Friesland bieden wij u een comfortabele, veilige woonomgeving. Een nieuw thuis en 24 uur per dag zorg en ondersteuning dichtbij. Onze locaties hebben elk een eigen karakter, maar op alle locaties ervaart u onze gastvrijheid. Onze medewerkers helpen u waar ze maar kunnen, zodat u zich zo snel mogelijk weer thuis voelt.

U staat centraal

Wij hebben een breed zorg- en dienstverleningsaanbod en ondersteunen u zonder de regie over te nemen. Want u bepaalt zelf hoe u wilt leven.

Onze medewerkers proberen zich zo goed mogelijk in u in te leven. Wat vindt u belangrijk en prettig? Daar stemmen wij onze zorg zo goed mogelijk op af zodat u uw leven zo prettig mogelijk kunt voortzetten.

Wij stimuleren dat u zo actief mogelijk blijft

We gaan over uw zorgvraag met u en uw familie of mantelzorger in overleg. Wat kunt u nog zelf en welke taken kan uw familie of mantelzorger oppakken. In het zorgleefplan dat we gaan opstellen, leggen we alle gemaakte afspraken vast.

Meer informatie

Wilt u meer weten over 'bij ons wonen met zorg', dan kunt u contact opnemen met de Consulent wonen en zorg. Ook kunt u bij hen een afspraak maken om één van onze huizen te komen bezoeken.

Als u op één van de onderstaande locaties klikt vindt u meer informatie over de locatie.

  1. Avondlicht (Hoorn)
  2. Bosmanstaete (Venhuizen)
  3. De Horstenburgh (Obdam)
  4. Het Noorderlandhuis (Hoogkarspel)
  5. De Rustenburcht (Ursem)
  6. Sint Nicolaas (Enkhuizen)
  7. Westerhaven (Hoorn)
  8. Westerhof (Enkhuizen)
  9. Zandhove (Spanbroek)

 

Indicatie nodig

De zware, intensieve zorg voor kwetsbare ouderen en gehandicapten is geregeld in de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit is de opvolger van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). U kunt via de website van het Centrum voor Indicatiestelling Zorg (CIZ) een indicatie aanvragen. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met de Consulent wonen en zorg, tel. 0229 - 28 77 30.

 

 

 

 

 

Goed idee!

Heeft u een idee om het leven in uw buurt aangenamer te maken? Onze welzijncollega’s van Welwonen kunnen u helpen het te realiseren. Neem Contact op met Welwonen.