Voor vrijwilligers

Bij Wilgaerden staat alles in het teken van het zo aangenaam mogelijk ouder worden van onze cliënten. Ruim 800 vrijwilligers vervullen daarin een essentiële rol.

Zij geven extra glans aan het leven van onze cliënten door bijvoorbeeld samen de krant te lezen, een gezelschapsspelletje te spelen, een praatje te maken of ze te begeleiden bij een bezoek aan een arts of ziekenhuis, een wandeling of theaterbezoek. Zonder vrijwilligers zou Wilgaerden niet de huidige kwaliteit van zorg kunnen bieden. En u krijgt er van onze cliënten en medewerkers heel veel waardering voor terug. 

De juiste persoon op de juiste plek

U kunt zich op vele manieren inzetten als vrijwilliger. U kunt individuele activiteiten ondernemen met cliënten, zoals wandelen, fietsen, zwemmen of begeleiding bij uitstapjes. Maar u kunt ook helpen bij allerlei activiteiten en evenementen.

Wij stemmen de mogelijkheden en wensen vooraf met u af. Samen kijken we welke ondersteuning wenselijk of nodig is en welke rol u daarin wilt vervullen.

Hoe werken wij?

Tijdens een intakegesprek bekijken we met u welke vraag vanuit cliënten het beste bij u past. We houden uiteraard rekening met uw wensen en geven ruimte aan uw kennis en talent. De wederzijdse verwachtingen stemmen we op elkaar af en worden ook steeds geëvalueerd. Dat doen we omdat we blij met u zijn en willen dat het vrijwilligerswerk een meerwaarde blijft voor uzelf én onze cliënten. Omdat we voor iedereen die bij ons werkt een prettige werk- en leefomgeving willen, hebben we een gedragscode opgesteld.

Als vrijwilliger krijgt u een vrijwilligersovereenkomst. Tijdens de uitvoering van uw vrijwilligerswerk bent u verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid en ongevallen. Daarnaast ontvangt u diverse attenties zoals een kerstpakket. Ook kunt u deelnemen aan workshops voor vrijwilligers.

Vrijwilligersvacatures

Regelmatig zijn er nieuwe vacatures voor vrijwilligers. Mocht er geen passende vacature voor u tussen zitten, neemt u dan gerust contact op met onze vrijwiligerscoördinatoren. Wellicht dat zij iets voor u kunnen realiseren.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk bij Wilgaerden? Of wilt u op een van onze locaties aan de slag? Neemt u dan contact op met een van onze vrijwilligerscoördinatoren.

Contact

Paulien Meerwijk, vrijwilligerscoördinator voor de locaties De Horstenburgh (Obdam), Zandhove (Spanbroek), De Rustenburcht (Ursem), Rozenstaete (De Goorn), Vijverstate (Avenhlinks Paulien en rechts Petraorn), De Wilgenhof (Wervershoof), Westerhof, Herfstzon en Sint Nicolaas (Enkhuizen), Bosmanstaete (Venhuizen) en Het Noorderlandhuis (Hoogkarspel). Paulien is bereikbaar op t 06 108 26 729, p.meerwijk@wilgaerden.nl.

Petra Grooteman is vrijwilligerscoördinator voor Avondlicht, Westerhaven en Kersenboogerd. Petra is op maandag, dinsdag en donderdag te bereiken via t 0229 231 344 of via p.grooteman@wilgaerden.nl.