Cliëntenraad

Bij Wilgaerden staat de cliënt voorop. We luisteren naar onze cliënten als het gaat om onze zorg- en dienstverlening. Onze cliënten - of hun vertegenwoordigers - weten immers het beste waar verbeteringen in de zorg mogelijk zijn. De medezeggenschap van cliënten is geregeld via de Cliëntenraad en de Cliëntencommissies.

Cliëntencommissie

Elke locatie van Wilgaerden heeft een Cliëntencommissie (CC). Zij spreken met de gebiedsmanager over de ontwikkelingen op de locatie.

Cliëntenraad

De Cliëntenraad behartigt de belangen van alle Wilgaerden cliënten. De Raad van Bestuur van WilgaerdenLeekerweideGroep vraagt de Cliëntenraad om advies bij grote zaken zoals reorganisaties, verhuizingen, veiligheidsbeleid et cetera. De Cliëntenraad bekijkt alle voorgenomen besluiten door de bril van de cliënt. Welke gevolgen hebben besluiten voor de cliënten? Wordt er voldoende rekening gehouden met hun belangen? De Cliëntenraad kan ook ongevraagd advies geven.

Met welke onderwerpen houdt de cliëntenraad zich bezig?

De cliëntenraden denken en praten mee over:

  • de kwaliteit van de zorg in de woonzorgcentra en in de wijken
  • de dagelijkse zaken zoals maaltijden en activiteiten
  • de veiligheid en hygiëne
  • het beleid van Wilgaerden waar cliënten mee te maken krijgen
  • nieuwe ontwikkelingen in de zorg (bijvoorbeeld nieuwe wetgeving)
  • de informatie die Wilgaerden aan de cliënten geeft en alle andere zaken waar zij tegenaanlopen.

 

Wilt u meepraten over de zorg?

De leden doen hun werk op vrijwillige basis. Wilt u ook meepraten en meedenken over de zorg binnen Wilgaerden? Neemt u dan contact op met het Bureausecretariaat.
T (0229) 28 77 28, bureausecretariaat@wilgaerden.nl

 

Download hier het Reglement Cliëntenraad.

Chat Bel mij terug
X

Keuzehulp

Onze keuzehulp helpt u door middel van een aantal vragen de juiste ondersteuning te vinden. Kies welk antwoord voor u van toepassing is en kom uit bij de juiste ondersteuning.

Waar kunnen wij u mee helpen?