Gunstige lening via de gemeente voor senioren om hun woning aan te passen

- Aantal reacties: 0

Gunstige lening via de gemeente voor senioren om hun woning aan te passen

Wilt u zo lang mogelijk lekker blijven wonen? Dan kunt u zich nu al op uw toekomst voorbereiden. Bijvoorbeeld door het bad om te laten bouwen tot douche of door de drempels uit uw huis te laten verwijderen. Om inwoners daarbij te helpen, heeft de gemeente Hoorn zich aangesloten bij de landelijke ‘blijverslening’.

Voor wie is de lening?

De lening is bedoeld voor inwoners van de gemeente Hoorn die een eigen koopwoning hebben. Ook moeten alle bewoners minimaal 55 jaar zijn. Of een van de bewoners moet een zorgvraag hebben, dan geldt er geen leeftijdsgrens.

Wat is het voor lening?

De blijverslening is een soort hypotheek die u via de gemeente Hoorn kunt krijgen. U kunt minimaal € 2.500 en maximaal € 50.000 lenen. U kunt de lening alleen gebruiken voor aanpassingen in uw woning. Een lijst van de mogelijke aanpassingen vindt u op de website.

Aanvragen

Voor de aanvraag heeft u offertes van de woningaanpassingen nodig. Vraag daarom eerst offertes aan bij een installateur of aannemer. Daarna vult u het aanvraagformulier in op www.hoorn.nl/blijverslening. Daar staat meer informatie over hoe de aanvraag werkt. U kunt de werkzaamheden pas laten uitvoeren als uw aanvraag is goedgekeurd. De rekeningen stuurt u naar de gemeente en die betaalt ze vanuit uw blijverslening.

Wilt u weten welke woningaanpassingen zoal in aanmerking komen? Klik hier