Ergens nieuw beginnen

05 februari

Radicaal vernieuwen: Ik begin ermee, vind het zelf nog spannend. Ik heb een hele lange tijd in Westerhaven gewerkt en werd gevraagd, nadat we een pilot hadden met radicaal vernieuwen, om te gaan kijken in de Bosmanstaete in Venhuizen. Ik riep heel enthousiast ja!

Radicaal vernieuwen: Ik begin ermee, vind het zelf nog spannend. Ik heb een hele lange tijd in Westerhaven gewerkt en werd gevraagd, nadat we een pilot hadden met radicaal vernieuwen, om te gaan kijken in de Bosmanstaete in Venhuizen. Ik riep heel enthousiast ja! Tot de dag er was dat ik heen ging: ik voelde mij nieuw, ik snapte niet dat ik ja had gezegd. Nu zit ik daar bijna een half jaar en heb ik langzaam radicaal vernieuwen daar mogen toepassen, samen kijken naar regels die weg kunnen, samen kijken wat een bewoner graag wil, wie is eigenlijk die bewoner en hoe kunnen wij er voor zorgen dat de bewoner bij het naar bed gaat zegt een mooie dag te hebben gehad...

Als een bewoner gaat verhuizen naar een huis van Wilgaerden, is dat eng, dat vinden bewoners niet fijn, en hoe kunnen wij ervoor zorgen dat het een zachte landing is voor een bewoner, dat de bewoner zich thuis voelt in zijn nieuwe huis....

Ga jezelf wel eens alléén uiteten in een restaurant en dan ook nog een restaurant waar iedereen elkaar al kent? …Ik niet! Waarom laten we een bewoner dat dan wel doen? Ik ben afgelopen week met een bewoner mee gaan eten in het restaurant op de eerste dag. Dat vond de bewoner erg fijn.

 

Groetjes,

 

Esther Jong-van Wilsum

Chat Bel mij terug
X

Keuzehulp

Onze keuzehulp helpt u door middel van een aantal vragen de juiste ondersteuning te vinden. Kies welk antwoord voor u van toepassing is en kom uit bij de juiste ondersteuning.

Waar kunnen wij u mee helpen?